Werkwijze traumaverwerking

Deze methode bestaat uit 5 sessies. In deze sessies werken we met verschillende soorten opstellingen. 

Na de coaching volgt de individuele training Mindfulness (MBSR).

Toelichting op de methode: 


Sessie 1 

Plek in de familie van herkomst

In sessie 1 werken wij met de theorie van Bert Hellinger. We maken een genogram en via een tafelopstelling gaan we onderzoeken welke plek jij inneemt in de familie van herkomst. Een zorgvuldige ontdekkingstocht waarbij met een fris blik gekeken wordt naar jouw unieke geschiedenis en oorsprong van overlevingsmanieren.


Sessie 2 

Gebeurtenissen erkennen

In sessie 2 werken bij met de theorie van Franz Ruppert. Het traumadeel, overlevingsdeel en het gezonde deel komen in zicht. Via vloerankers worden de gebeurtenissen opgesteld die van grote impact geweest zijn in jouw leven. Zo krijgen we zicht op de trauma’s die mogelijk gezorgd hebben dat je bent gaan overleven in plaats van leven. Hier ontmoet jij je gezonde deel.


Sessie 3 

De transformatie van de grote leegte naar de bron van ervaring

In sessie 3 werken wij met de grote leegte. De grote leegte is ontstaan door levenservaringspijn. Vanuit de grote leegte ben je vooral bezig met het gemis, hoe je het kan vermijden en zoek je de oplossing buiten jezelf. We stellen in deze sessie alle onderdelen van de grote leegte op en transformeren het vanuit jouw gezonde deel naar een bron van ervaringen en wat jij werkelijk nodig hebt.


Sessie 4 

Het blijven voeden van het gezonde deel

In sessie 4 werken wij met de innerlijke vergadering (Aangepaste en Vrije kind , Kritische en voedende ouder)

Om jouw gezonde deel te blijven voeden is de passie nodig. In deze sessie stellen we jouw passie op en de delen die deze blokkeren. Een opstelling waarbij je o.a. jouw innerlijke kind ontmoet.


Sessie 5 

Even terug vooruitkijken. Je ware verlangen leven

In sessie 5 evalueren wij de afgelopen sessies en is er ruimte voor individuele inbreng voor een opstelling. Hiermee sluiten wij de coaching af.

Je ontvangt na iedere coaching sessie een verslag en huiswerkopdrachten. Het verslag dient als naslagwerk en kan aangevuld worden met jouw persoonlijke ervaringen. Na sessie 5 stopt de coaching en gaan we over naar training Mindfulness MBSR. Een 8-weekse training in opmerkzaamheid en het herkennen van stresssignalen.


* Deze methode is niet geschikt voor iedereen. Je zoekt namelijk de oplossing niet buiten jou maar binnen jou. Dit betekent zelf verantwoordelijk willen zijn en dit vraagt lef. Daarom is er vooraf een kennismaking waarbij er getoetst wordt of dit een passende methode voor jou is. Het is een pittige methode maar wel één met een goede ondersteuning. Als deze methode je aanspreekt neem dan contact op met mij via het contactformulier