Over Monique Heemskerk - Systemisch Therapeut,
Mijn naam is Monique Heemskerk en ik ben systemisch therapeut. Ik kan jou ondersteunen bij een verandering, een doel te bereiken of om dat wat pijnlijk is draagbaar te maken. Dat wat bij jou onbewust (tegen)werkt maken we zichtbaar zodat er voor jou een keuze ontstaat. Hierbij maken we gebruik van systeem-opstellingen maar ook  sjamanistische rituelen, eer aan de voorouders, spiritualiteit, intuïtie  en natuurlijk  kennis en ervaring die ik vanuit opleiding en het leven heb op gedaan. Het is mijn ‘eigen wijze’ die jou in je eigen kracht zet om zo je eigen stappen te gaan maken.

Mijn systeem van herkomst

Het systeem van herkomst is de familie waar je deel van uitmaakt. Het is je achtergrond en tevens je referentiekader.  Mijn volledige naam is Monica Antonia Hubertha Wilhelmina Heemskerk. Noem mij maar Monique. Ik ben geboren op 25 september 1963 te Den Helder. Ik ben moeder van Maaike en Timo en ben de dochter van Louw Heemskerk en Alie de Jong. Ik ben de vijfde dochter en heb de negende positie van tien kinderen. Een katholiek bollenkwekergezin. Mijn voorouders waren bollenkwekers en vissers, geboren en getogen in Katwijk en Noordwijkerhout. Ondernemers verbonden met de natuur met de overtuiging niet zeuren maar doorzetten.

Mijn eigen stap
In 2012 ben ik in de voetstappen van mijn voorouders getreden en heb mijzelf als zelfstandig systemisch coach gevestigd en in 2015 als systemisch therapeut. Na 22 jaar ervaring in het personeelswerk, meerdere opleidingen, cursussen, workshops op het gebied van personeelswerk, counseling, coaching, familieopstellingen, loopbaancoaching, esoterie, reiki, supervisie, intervisie heb ik deze stap gemaakt naar mijn eigen praktijk.


Mijn passie
Net als mijn voorouders ben ik een ondernemer die graag met de natuur werkt. Ondersteuning bieden om jou weer naar je authentieke natuur te leiden is mijn passie en missie. Ik word er zo blij van als ik iemand weer in zijn eigen kracht zie werken. Met respect voor authenticiteit wil ik jou ondersteunen, adviseren en inspireren om je eigen passie weer toe te laten. 


Mijn visie
“Dat wat er is, is er ook”.

Ik werk vanuit de visie, dat er voor ieder mens mogelijkheden zijn. Als startpunt kijken wij naar jouw huidige situatie met al wat er op dat moment speelt. Door te nemen wat er is, ontstaat er ruimte om een nieuwe stap te maken. Jouw huidige systeem en jouw systeem van herkomst zijn de basis hiervoor. Daar wil en kan ik je bij ondersteunen. Ik doe dit op een eerlijke, directe en respectvolle manier. Ja en soms is het heftig  om te zien wat er is maar ik zorg ervoor dat je goed naar huis kan gaan. Een reiki behandeling behoort hierbij tot de mogelijkheden.