Wil je weer jezelf voelen?
Wil je weten wat jouw leven in de macht heeft?
Wil je je eigen leven weer leven?

 

Traumaopstellingen

In ieder leven zijn er gebeurtenissen die van grote impact kunnen zijn. Soms is deze impact zo heftig dat we spreken van een trauma. Van een trauma kan je last blijven houden en soms blijft het onbewust je leven beïnvloeden waardoor je  gaat overleven in plaats van leven. Het trauma heeft dan de regie genomen en je raakt steeds meer verwijderd van je gezonde deel met andere woorden van jezelf.

Dan is er hulp nodig om alles weer op de juiste plek te krijgen.
Dit kan door middel van traumaopstellingen volgens de methode van Franz Ruppert. Bij traumaopstellingen werken wij met het “verlangen” van de cliënt.  Wij stellen nu in plaats van de familie, het psychisch systeem van een cliënt op. Vanuit het verlangen worden traumadelen en overlevingsdelen zichtbaar en werken wij naar het gezonde deel toe. Het trauma krijgt een plek, je krijgt zicht hoe je het trauma hebt overleefd en wij gaan werken hoe je weer gezond verder kan leven. Deze manier van traumabehandeling bewerkstelligt een bewustwordingsproces waarbij nieuwe keuzes gemaakt kunnen worden. Niet makkelijk, wel helend.
Met traumaopstellingen kunnen ook de trauma’s en overlevingsmechanisme in zicht komen  die onbewust doorgegeven worden, soms generatie op generatie. Zo kan het zijn dat jij of jouw kind last heeft van een trauma die bij bijvoorbeeld een grootouder heeft plaatsgevonden. Denk aan angst voor water, angst voor afwijzing, angst voor verlaten, angst voor falen etc. Door een opstelling kan de oorsprong van het trauma zichtbaar en duidelijk worden en kunnen er bewust nieuwe keuzes worden gemaakt
Heeft u vragen? Wilt u graag bespreken welke methode bij u past? Schroom dan niet en neem contact op.