Systemisch loopbaantraject

Soms kom je op een kruispunt in je loopbaan waarbij je even niet weet welke richting je moet nemen. Of dit nu door externe of interne factoren veroorzaakt wordt, de richting moet opnieuw gekozen worden. En dit is soms niet zo makkelijk. Het is afscheid nemen van dat wat je weet en kent en kiezen voor het nieuwe.
Ik kan je op dit kruispunt steunen middels een systemisch loopbaantraject. Bij een loopbaantraject sluiten wij een contract waarin we het doel en onze afspraken opnemen en ondertekenen deze beiden. Ik houd mij aan de NOLOC- gedragscode.
Het traject bestaat gemiddeld uit acht gesprekken en is als volgt opgebouwd:

Ons traject start met verschillende opstellingen:


- Opstelling in de moederlijn (1 gesprek)
- Opstelling in de vaderlijn (1 gesprek)
- Opstelling voor jouw kernwaarden (1 gesprek)

Na deze opstellingen sta jij op de juiste plek en in jouw kracht. Vanuit deze kracht kunnen er keuzes gemaakt worden.
We doen oefeningen om te onderzoeken wat je kan en wilt. De informatie uit de opstellingen gebruiken wij als basis maar wanneer jij hiervoor kiest, kunnen wij ook vooraf een beroepskeuzetest doen. (1 of 2 gesprekken)
Jij bepaalt de richting en gaat onderzoeken of deze richting de juiste is. (1 gesprek)
We stellen een plan van aanpak op en waar nodig oefenen wij een sollicitatiebrief en een sollicitatiegesprek. (1 gesprek)
We evalueren en nemen afscheid. (1 gesprek)
Natuurlijk kan ik je ook nog enige tijd ondersteunen in de nieuwe situatie maar dat bepaal jij. Bij een loopbaantraject geef ik huiswerkopdrachten. Wanneer jij het wenst schrijf ik rapportages zodat het traject ook als naslagwerk kan dienen.