Stap je vaak in dezelfde valkuilen?
Loop je steeds vast?
Durf je jezelf niet te laten horen of zien?
Heb je het gevoel nergens bij te horen?
Zie je het echt niet meer zitten?

 

Systemisch gesprek

Mogelijk spelen er dynamieken vanuit jouw systeem van herkomst. Dynamieken zijn de bewegingen die ontstaan wanneer er in een systeem iets ontbreekt aan balans, volgorde of binding. Zij ontstaan uit liefde en kunnen de oorzaak zijn van symptomen als:

- angst
- relatieproblemen
- doelen niet bereiken
- een algeheel gevoel van het niet meer zien zitten
- en zo meer


Binnen een familie zijn vaak verborgen dynamieken werkzaam. Het is goed om ze te weten en ervan bewust te zijn. Het geeft rust en er ontstaat ruimte voor mogelijke oplossingen.

Jij bent de inbrenger van het onderwerp bij een systemisch gesprek. Hierop zal je bevragen en aantekeningen maken. Vervolgens doen we een tafelopstelling en kijken we samen met respect naar jouw systeem. We onderzoeken wat er speelt en of een beweging mogelijk is. Dit levert je nieuwe informatie en bewustwording op. Je krijgt een ander gezichtsveld wat jou helpt om stappen te maken. Wij stellen vervolgens jouw verlangen op en kijken wat er nodig is om daar te komen.

Een systemisch gesprek kan meerdere keren plaatsvinden waardoor je steeds nieuwe facetten zal ontdekken. Jij blijft de opdrachtgever en bepaalt zelf hoe vaak je naar jouw systeem wilt kijken.